sâmbătă, 7 august 2010

Oameni care spun povesti adevarate!

Nu suntem fluturi, nu traim o singura zi, chiar daca tot muritori suntem ne masuram viata in ani... De aceea ne mintim permanent ca avem timp pentru orice... avem, dar cum trecem peste prostie, cum traversam orgoliul si mai ales cum invingem trufia ce nu ne lasa sa fim oameni?

Am vazut un reportaj cu Domnul Johnny Raducanu... un mosulet simpatic si sugubat, cu mintea treaza si multe amintiri... Va dati seama ce comoara culturala este acest domn? Cate emisiuni cu amintiri si experiente traite in vremuri grele pentru cultura, s-ar putea face cu acest mare muzician roman inca in viata? Ce lucruri minunate putem afla despre marii artisti romani cu care tineretea Domnului Raducanu a fost contemporana? Traind intre acestia Domnul Raducanu cunoaste toate picanteriile acelor vremi!
Acest om cantareste valoarea sa in aur, dar oare publicul din Romania mai are potential intelectual sa aprecieze trecutul si sa se bucure de el?

Intr-o zi vom auzi din nou o stire "bomba":
-A murit Johnny Raducanu! Iar noi mai aruncam o pagina de istorie...

A muncit extraordinar, dar roadele muncii sale nu sunt pretioase pentru ca nu vine nimeni din urma sa spuna:
-Am ajuns aici pentru ca am avut un exemplu de talia Domnului Raducanu!
E timpul sa apreciem munca si talentul, altfel vom ajunge groapa de gunoi a rebuturilor Europei!Cred ca in tara asta cineva ne vrea prosti si inculti, si din pacate vin generatii atat de slab pregatite incat s-ar putea ca in cativa ani sa auzi intreband pe strada:
-Cine a fost Enescu? dar Eminescu? dar Mihail Sadoveanu?

Asta ar putea fi Romania, sau ma insel?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu