joi, 31 mai 2012

straini in... noapte!?!


 Mi-am propus de ceva timp sa ma intorc la ce imi place, sa fac pe plac sufletului meu si caut resurse care sa ma ajute sa ma bucur de cine sunt. De copil m-a fascinat teatrul, prima oara am ascultat teatrul radiofonic, apoi urmaream la televizor seara de teatru ( imi amintesc cu placere operele lui William Shakeaspeare) iar cand eram eleva de liceu cu banii primiti de la parinti, sa imi iau ceva de mancare, cumparam carti si o data pe luna un bilet la teatru. Anul acesta vreau sa ma intorc la micile mele placeri. Plimbandu-ma prin oras am vazut un afis care anunta piesa Straini in noapte. Primul pas: am cumparat bilet la teatru! M-am prezentat miercuri seara la Teatru Dramatic din Galati, imbracata frumos si emotionata. Lume multa, aglomeratie. Au deschis usa teatrului cu 5 minute inainte de ora stabilita pentru inceperea spectacolului. M-am asezat in loja. Un loc destul de bun, dupa parerea mea, pentru ca nu aveam unghiuri moarte.  Pe scena o imagine a lui Florin Piersic pe un ecran fara nici un fel de decor. Nu pot sa va spun decat ca am fost nevoita sa asist la cu totul altceva decat piesa pentru care platisem bilet. Dimineata am trimis un email directorului teatrului Vlad Vasiliu:

Domnule director,
aseara am fost una dintre pacalitii care in loc sa se bucure de o piesa de teatru "Straini in noapte", a descoperit ca asista la un show improvizat "Florin Piersic, pur si simplu". Nu ma intelegeti gresit, il ador pe domnul Piersic, dar as fi dorit macar sa fiu intrebata daca vreau sa vad acest show sau nu. 
Nu am fost la teatru de 27 de ani, se pare ca reintoarcerea la o veche dragoste a fost sortita esecului. Am considerat totusi ca trebuie sa va spun cat de umilita m-am simtit. Cand e vorba de cultura este nevoie de seriozitate, timpurile acestea nu ne permit sa facem experimente pe suflete!
Cu respect...
Asa ceva nu este posibil sa se intample la asemenea nivel. In sala erau in jur de 300 de oameni si nu cred ca vreunul a fost informat de schimbarea produsa pentru ca la plecare am observat spectatori tristi si revoltati... ca mine!

2 comentarii:

  1. Traim in Romania, deci nu trebuie sa ne mire nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevarat, consider totusi ca suntem prea tristi ca sa mai suportam si umilinta. Intentionam sa ma adresez Protectiei Consumatorului, eventual sa fac o plangere si sa-mi cer banii inapoi, dar am primit raspuns la email, a fost directionat catre cei care se ocupa de impresariatul domnului Piersic, si de dragul marelui actor, dar si din bun simt, am renuntat.

    RăspundețiȘtergere