joi, 4 august 2011

De vină sunt îngerii...


A fost o vreme când toţi fluturii erau albaştri. Coborau lin la urechile florilor şi … doar ei, cavalerii înaripaţi, ştiu ce le şopteau, încât bietele flori îndrăgostite îşi colorau petalele în toate culorile pământului. Dar, iubirea fluturilor dura atât de puţin. Câteva zile sau, poate, câteva săptămâni. Florile se transformau în seminţe, cădeau pe pământ şi anul următor îşi deschideau iarăşi gingaşele corole în aşteptarea fluturilor.

Într-o primăvară, fluturii albaştri nu au mai venit.
Îngerii uitaseră să deschidă ferestrele raiului.
Aşa au apărut miresele…

7 comentarii:

 1. Fug ingerii de noi , fug si ne parasesc si nu dam importanta pentru ca suntem grabiti. si totusi mai doresc putine vise roz!

  RăspundețiȘtergere
 2. E doar o parere C.T.
  Sunt permanent in preajma noastra. Copiii ii vad, noi cei maturi ne facem ca nu ii vedem.
  Vise roz? Iti doresc sa ai parte de ele...

  RăspundețiȘtergere
 3. Fluturi ametiti, care te izbesc de toti peretii. Fluturi cufundati in bezna, care nu te lasa sa vezi realitatea. Si ce daca n-o vezi? Cateodata e mai bine sa traiesti departe de ea, cateodata e bine sa n-ai limite si prejudecati, sa crezi ca doar tu ai dreptate-n tot ce faci. Sa te lasi manipulata si orbita de atatea roiuri de fluturi si sa te lovesti d-un perete-n fuga, sa-ti spargi arcada si sa te trezesti. Sa regreti o saptamana-doua, sa te mai amagesti vreo doua-trei luni, iar un an poti doar sa-ti amintesti cam cum era si sa nu mai lasi sa ti se-ntample asta, de frica izbiturii.

  Ingerii nu fug de noi niciodata,doar noi nu ii ascultam C.T

  Aris,e frumoasa proza...te imbratisez si iti doresc multa insipartie si zile de vara senzationale.

  RăspundețiȘtergere
 4. Superb..!Din proza postata eu am inteles ca este vorba de "floarea miresei" sau florile care se numesc MIRESE.Decit o "situatie albastra" parca e mai bine una "alba".....Ingerii pina la urma au facut ceva bun,feeric...Ei sunt aici linga noi,daca suntem atenti la mesajele lor, totul e Ok,daca nu.......infruntam toate cele ce ni-se intimpla.Carari de flori in calea ta!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cadar, un august frumos si multa inspiratie!

  RăspundețiȘtergere
 6. Meg, e o poveste! Ma refer la femeile mirese...
  Multumesc de trecere si comentariu.
  Te mai astept, cu drag...

  RăspundețiȘtergere
 7. E pentru prima oara cand sunt in trecere pe la tine si sunt chiar uimit de postari,de inspiratia pe care o ai...si ma bucur!
  Asa cum spunea si Cadar Katalin...Ingerii nu fug de noi niciodata,doar noi nu ii ascultam:d
  Un weekend minunat iti doresc:)))

  RăspundețiȘtergere