sâmbătă, 2 iulie 2011

Tristeţea neamului...

Nu ştiu ce se întâmplă, dar am ajuns să ne ruşinăm cu rădăcinile noastre. Tinerii români admiră Occidentul, cu istoria sa, cu insuportabila (pentru mine) limbă engleză pe care, recunosc, nu o admir ( poate pentru că nu-mi place să vorbesc cu nările).
Aţi observat cât de dispreţuiţi sunt înaintaşii noştri? Până şi domnul preşedinte a avut ceva de reproşat unui rege care dacă a greşit sau nu, doar istoria hotărăşte.

Am surprins o discuţie între doi liceeni care se pregătesc de bacalaureat:
- Băi, tâmpitule, tu la ce dai la istorie sau la geogra'?
- Da' ce crezi că sunt bou să dau la istoria asta de rahat şi să învăţ despre toţi loozării care şi-au plimbat târtiţâli prin războaie închipuite?
- Şi eu dau tot la geogra', acolo mai nimeresc câte ceva, fac de un cinci, dar pericol e româna, la naiba, nu ştiu nika... o să spikuiesc cu mama poate găsim o profă aşa la ieftineală să cârpesc ceva până la anu'.
- Şi la limbi, ce serveşti? Fonfoneza sau inglish?
- Inglish, of course! Sunt prinţ, băi, dacă Salam o să cânte manele în engleză era normal să cunosc limba lui Shakespiriu...
- Bine frate-miu şi dupa bac, pe care sigur o să îl luăm cu onoruri, (slăvite să fie handsfriili!!!), unde ne tirăm?
- Mama zice să mă apuc de fac, da ce crezi că sunt sandiliu să mai pierd trei ani stresat de examene, ne cărăm afară, la civilizaţi, şi ne facem businessmeni. Ce... tristeţea neamului!

Aş putea să le dau numele, dar nu o fac din decenţă.
Vreau să cred că sunt mulţi tineri, care ar lăsa ochii în pământ, ruşinaţi şi umiliţi de prostia unora din generaţia lor. Pot doar să vă spun că personajele sunt în clasa aXIIa la un colegiu renumit din oraş.
Ah, să nu uit, la o clasă de filologie.

4 comentarii:

 1. Da asa este si mereu ii copiem pe occidentali si pe americani insa, doar lucruri negative si comerciale insa,cand e vorba de drepturile minoritarilor sexuale atunci,suntem mai catolicii decat Papa de parca,cei care s-au nascut cu dereglări hormonale ar avea o vina,iar tinerii sde azi scriu o limba romana deformata si se cred inteligenții dar,de fapt unii dintre ei...Si e pacat.

  RăspundețiȘtergere
 2. În primul rând, trăim într-o epocă cinică care nu respectă pe nimeni și nu se pleacă în fața nimănui. Guinness a scris, "Ca și oameni moderni, nu căutăm aureola de aur, ci picioarele de lut, nu exemplul mișcător ci motivul cinic.

  În al doilea rând, vedem tot mai puțini eroi pentru simplu motiv că nu sunt prea mulți prin preajmă! Am vândut eroii pe vedete. Așa cum bine știe toată lumea, vedetele sunt doar niște oameni care sunt faimoși pentru că sunt cunoscuți de toată lumea. Nu e vorba că ar fi făcut ceva de o semnificație profundă sau că au investit viețile lor în ceva nobil care să facă lumea mai bună. Pur și simplu s-a întâmplat să fie prin preajmă, făcând ceva atunci când s-au aprins luminile și când camerele au început să filmeze.
  În al treilea rând, ne lipsesc eroii pentru că L-am pierdut din vedere pe Dumnezeu, ca participant activ în viețile oamenilor. Așa că ne lipsește abilitatea de a-L vedea pe Dumnezeu chemând oamenii să trăiască pentru El și pentru cauza Lui, care trece dincolo de tot ceea ce oamenii își pot imagina. O asemenea chemare dădea vieților oamenilor grandoare și noblețe în scopurile lor, rezultatul fiind faptul că mulți deveneau eroi adevărați.

  RăspundețiȘtergere
 3. pai, uite asa decadem noi...
  stii care cred eu ca e greseala multor studenti si elevi de liceu?
  faptul ca ei invata sau merg la scoala doar pt ca asa le spun parintii sa faca, si nu-si dau seama ca de fapt ar trebui sa o faca pentru ei insisi, pentru a putea avea un viitor...

  RăspundețiȘtergere
 4. Tinerii de azi nu au valori,educatie si ambitii frumoase si asteapta sa le pice totul din cer si ei sa piarda timpul prin cluburi etc.Nu stiu ce sunt Constantin Brancusi,,M.Eliade,E.Cioran insa,stiu ce e Niculea Guta,si folosesc cuvantul cocalar si toti vor sa fie ca Sida si ca boba sexy.

  RăspundețiȘtergere